MHCT from above_v3.jpg
Agenda
15-6
Slotdag jongste jeugd
29-6
MO12 (D) - kamp
Bekijk de volledige agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

FAQ

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Ik (18+) hockey bij MHCT.  Aantal vragen: 4
 Ik (18+) wil gaan hockeyen bij MHCT.   Aantal vragen: 9
 Mijn kind (jonger dan 18 jaar) hockeyt bij MHCT.  Aantal vragen: 5
 Mijn team speelt een wedstrijd bij MHCT.  Aantal vragen: 6
 Mijn zoon of dochter (jonger dan 18 jaar) wil gaan hockeyen bij MHCT.  Aantal vragen: 11

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Mijn zoon of dochter (jonger dan 18 jaar) wil gaan hockeyen bij MHCT.
Als ik moet rijden, hoe gaat dat dan met de kosten die ik maak? 
De rijders naar competitiewedstrijden buiten de regio Breda kunnen tijdens winterstop en aan het einde van het seizoen een vergoeding van € 0,12 per kilometer ontvangen, na opgave door de coaches van de gereden ritten, via wedstrijdsecretariaat. Voor senioren (en veteranen) zijn de reiskosten voor eigen rekening.
 
Kan ik de contributie gespreid betalen? 
 
Mijn kind zou best meer willen trainen. Kan ik ook met andere teams meetrainen? 

Nee, dat is niet mogelijk. Uitzonderingen om met een ander team mee te trainen worden gemaakt wanneer het eigen team op een voor de spelen onmogelijke tijd traint. Bijvoorbeeld als gevolg van schoolroosters.

 
Moet mijn kind verplicht competitie spelen of kan hij/ zij ook alleen trainen? 

MHCT kent voor jeugd competitieteams (vanaf 6 jaar) en Funkeyhockey (vanaf 5 jaar). Funkeyhockey is gericht op speel- en balvaardigheid van de allerkleinsten. Zij spelen geen competitie. Vanaf 6 jaar worden de kinderen ingedeeld in competitieteams (3-, 6-, 8- en 11-tallen) en worden zij geacht ook competitie te spelen. Stroomt uw kind halverwege het seizoen in en is nog onervaren dan kan hij/ zij voor het lopende seizoen trainingslid zijn.

 
Van wanneer tot wanneer loopt het seizoen? 

Het hockeyseizoen kent twee periodes: najaar en voorjaar. Het najaar loopt van ca. september tot en met november en het voorjaar van februari tot en met mei. In de regel wordt langer getraind. Voor de jeugd in de elftallen wordt er ook een wintercompetitie in de hal georganiseerd.

 
Waar koop ik de clubkleding? 

Het clubtenue maar ook andere onderdelen van een hockeyuitrusting kunt u kopen of bestellen bij onze sponsor Intersport Oosterhout. Shirts worden door MHCT in bruikleen gegeven.

 
Waar meld ik mijn kind aan? 

U kunt zich aanmelden op de pagina Lid worden onder Lidmaatschap.

 
Wanneer krijg ik de factuur? 

Het verenigings-/contributiejaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Betaling van de contributie geschiedt in twee termijnen. Eerste incasso in september (voorschot), tweede incasso in maart (afrekening). Incasso van toeslag zaalhockey in december.

 
Wat is de contributie en trainingsgeld? 
U kunt al deze gegevens vinden op de pagina  Contributie onder Lidmaatschap. 
Wat wordt er van mij verwacht als ouder? 

Op de eerste plaats is uw kind lid van een team. Wanneer hij / zij competitie speelt betekent dat, dat u een of enkele keren zult moeten rijden. Ook is het zo dat uw kind als lid van een team geacht wordt aanwezig te zijn op trainingen en bij wedstrijden, hij/ zij  maakt deel uit van een team en die rekenen op hem/ haar. Daarnaast verwachten wij dat de ouders van onze jonge leden minimaal een keer per jaar een bardienst draaien.

Ook is het zo dat een vereniging vaart op vrijwilligers. Dat betekent dat u zeker iets voor de vereniging kunt betekenen. Er zijn vrijwel altijd vacatures bij commissies en is er behoefte aan scheidrechters. Maar er zijn ook mogelijkheden om te sponseren of lid te worden van de Club van 100.

 
Welke uitrusting heeft mijn kind nodig? 

Om veilig te hockeyen is het verplicht om een bitje en scheenbeschermers te dragen. Daarnaast zijn uiteraard gemakkelijk zittende sportkleding en een hockeystick onderdeel van de uitrusting. Wanneer er competitie gespeeld wordt is het clubtenue een verplicht onderdeel van de uitrusting (rood MHCT shirt en sokken en een blauwe rok of broek). Het clubtenue maar ook andere onderdelen van een hockeyuitrusting kunt u kopen of bestellen bij onze sponsor Intersport Oosterhout. Shirts worden door MHCT in bruikleen gegeven.