1.jpeg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Informatie voor de trainers

5-5-2020
Nieuwsafbeelding

Let op : 

Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) én maandag 1 juni (2e Pinksterdag) gaan de trainingen gewoon door.  

Update 10 mei 2020

Ook 18+ mag vanaf 11 mei weer trainen onder voorbehoud van protocol

De toestemming geldt specifiek voor trainingen, niet voor wedstrijden, toernooien of andere activiteiten.

In de basis gelden voor 18+ dezelfde regels als voor de groep 13 tot en met 18 jaar.
Deze categorie mag onder begeleiding van minimaal 1 begeleider op de hockeyvelden trainen met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen én 
maximaal 20 personen inclusief begeleiding op 1 veld. 


Teteringen, 3 mei 2020

"Trainers”

Zoals jullie weten mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Onze D- en Jongste Jeugd (t/m 12 jaar) mag trainen zonder beperkingen. Voor onze A-B-C-jeugd (13 t/m18 jaar) geldt nog steeds 1,5 meter afstand houden, ook tijdens de training. Ook de keeperstrainingen (alléén voor de vaste keepers) starten weer. Voor 18+ leden is trainen helaas nog niet toegestaan.

Om de trainingen voor beide groepen op een aangepaste, veilige en werkbare manier mogelijk te maken en tegelijk ons complex Corona-veilig te maken en houden, moeten we e.e.a. goed organiseren. We houden ons hierbij aan de protocollen van de KNHB en de richtlijnen van de gemeente Breda.

Vanaf dinsdag 5 mei starten wij de trainingen met een aangepast trainingsschema. Dit schema is bijgevoegd aan de e-mail tezamen met deze brief.

Naast de trainingen op ons complex is de aanwezigheid van een herkenbare "Corona-Verantwoordelijke” verplicht volgens het KNHB protocol en de afspraken met de gemeente Breda. De "Corona-Verantwoordelijke” zorgt voor toezicht op de naleving van de corona-maatregelen. Deze persoon geen boeman, maar iemand die een oogje in het zeil houdt.  De "Corona-Verantwoordelijke” wijst ouders, en jeugdleden op een positieve manier op de richtlijnen die moeten worden nageleefd. Dit ter ondersteuning van jullie als trainers.

MHCT zal ieder team dat traint vragen een "Corona-Verantwoordelijke” aanwezig te laten zijn bij de training. Lukt dit niet dan is er geen training voor dat team. Dit betekent dat wij per team één ouder willen zien die bij de training en bij het komen en gaan van kinderen toezicht zal houden op de naleving van de corona-maatregelen. De coaches/team managers zijn gevraagd om daarvoor een schema op te stellen.

Voor de trainers gelden de volgende maatregelen:

         Bereid je training goed voor. Voor 13 t/m 18 jaar geldt houdt 1,5 meter afstand ook onderling;

         Maak gebruik van je eigen ballentas, in deze tas zijn doppen aanwezig zodat deze niet gedeeld hoeven te worden.

         Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar is op geen enkel moment toegestaan;

         Geen twee teams C, B, en A-lijn tegelijkertijd op het veld.

         Zorg dat de training klaar staat als de kinderen het veld op komen zodat je gelijk kunt beginnen. Laat kinderen in daartoe afgebakende ruimtes trainen;

         Maak vooraf (gedrags)regels aan kinderen duidelijk, met name voor de groep 13 t/m 18-jarigen waarbij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moet worden gehouden;

         Help de kinderen om de regels zo goed mogelijk uit te voeren en spreek ze aan wanneer dat niet gebeurt;

         Houd 1,5 meter afstand met al je kinderen en/of mede-trainers (geen lichamelijk contact);

         Laat kinderen niet eerder toe dan 10 minuten voor de starttijd van de training/activiteit. De kinderen moeten na afloop direct vertrekken;

         Laat kinderen gefaseerd het sportveld betreden en verlaten. Wijs ze erop dat ze na de training direct naar huis gaan;

         Zorg dat er geen partijtjes/duels worden gespeeld op de velden voor kinderen vanaf 13 jaar (C, B en A-lijn);

         Het clubhuis blijft gesloten (alleen toegankelijk is de kleedkamer naast materiaalhok voor het toilet bij hoge nood en de EHBO-koffer (cold-packs) liggen op plank bij de lichtknoppen.

Als er knelpunten zijn geef deze dan door aan de hoofd TC en aan de voorzitter, zodat we zaken kunnen verbeteren waar nodig.

Hoofd TC, Bart Koppers 0611 122 893

Voorzitter MHCT, Jan-Willem Beukers 0651 705 738

 

Succes! Met sportieve groet,

Bart & Jan-Willem